Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Meer belastingaangiften voor deadline en verlenging tot 5 mei

Ruim 8,5 miljoen mensen hebben voor 1 mei hun aangifte voor de inkomstenbelasting 2014 ingestuurd. Dat zijn er meer dan vorig jaar in de periode tot 1 april, de deadline van dat jaar.

Dit jaar kregen mensen een maand langer de tijd voor hun aangifte. Die termijn is afgelopen donderdag nog eens verlengd tot en met 5 mei. Het nieuwe uitstel is niet terug te voeren op problemen bij de Belastingdienst, zegt staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) vrijdag. 'Het liep zo goed dat er rek zat in het tijdsschema. De systemen hebben zich uitstekend gehouden.'

De afgelopen twee maanden stuitten burgers die aangifte wilden doen op vier momenten op problemen, maar volgens Wiebes is het logisch dat er af en toe 'filevorming' optreedt.

Vijf dagen extra
Ondanks dat er weinig problemen waren bij de Belastingdienst wat het systeem betreft is de deadline van 1 mei toch veranderd. De aangiften inkomstenbelasting, omzetbelasting en loonheffingen die tot en met 5 mei binnenkomen, worden behandeld alsof ze op 30 april ingediend zijn. 'Door de coulance kunnen mensen de komende dagen op een rustig moment hun aangifte doen', zegt directeur-generaal van de Belastingdienst Peter Veld.

Iedereen die voor 15 april aangifte heeft gedaan, kan voor 1 juli op een bericht van de fiscus rekenen. Ook mensen die op zijn laatst op 5 mei aangifte doen, probeert de Belastingdienst nog voor 1 juli van een antwoord te voorzien.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

TTAB Winschoten
RaNed Westerlee
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Rijschool Carl Scheemda
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp