Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Meer kleine ondernemers in de bijstand

Het aantal kleine ondernemers (5 werknemers of minder) dat door financiële problemen een bijstandsaanvraag moest doen is het afgelopen jaar fors gestegen. Het afgelopen kwartaal lagen de bijstandsaanvragen voor deze groep namelijk 10 procent hoger dan een jaar eerder.

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is de gebruikelijk zomeropleving voor dit jaar uitgebleven en hierdoor steeg de zogeheten IMK-index (het aantal ondernemers dat een beroep doet op bijstandsverlening in de vorm van krediet of een uitkering bij een gemeente) met 40 punten en kwam uit op 140 punten. Vorig jaar stond deze index nog op 100 punten.

In het totaal vroegen het afgelopen kwartaal 3.000 ondernemers steun aan, gemiddeld gaat het om 8.000 per jaar. Het IMK onderzoekt voor gemeenten de levensvatbaarheid van kleine bedrijven. 'Al sinds het begin van de crisis in 2008 hebben de zomers ook wat warmte gebracht voor ondernemers, maar dit jaar lijkt de zon niet voor het MKB te schijnen', aldus algemeen direct Han Dieperink van het IMK.

Bron: NU Zakelijk

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
MK Developers Scheemda
De Steakerij Bellingwolde
Master Bekleding Zuidbroek
H.C. Woonwinkel Winschoten


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp