Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Meer ondernemers in 2014 vanuit de WW gestart

Meer mensen zijn in 2014 vanuit de Werkloosheidswet (WW) een onderneming gestart. In 2014 hadden 14.400 mensen die WW ontvingen ook een eigen bedrijf, een toename van 24,7 procent. Dit blijkt uit cijfers van het UWV, die LocalFocus heeft opgevraagd. In 2013 hadden 11.500 WW'ers een eigen bedrijf naast hun uitkering.

Bij het UWV kunnen uitkeringsgerechtigden op twee manieren een eigen bedrijf starten naast hun uitkering. Via de zogenoemde startperiode krijgt de WW'er een halfjaar lang een 29 procent lagere uitkering, maar hoeft de ondernemer niet de uren te verrekenen die er aan de onderneming worden besteed. Verder is er nog de 'urenkorting', waarbij uren die worden besteed aan de onderneming worden verrekend met de uitkering.

De meeste mensen, ongeveer 7.800, opteerden voor de eerste vorm in 2014. Ongeveer 6.600 ondernemende WW'ers gebruikten de urenkorting. Relatief de meeste WW'ers met een eigen bedrijf zijn te vinden in het midden van het land. In Utrecht Midden, de arbeidsmarktregio die een groot deel van de provincie omvat, werden relatief de meeste bedrijven opgericht vanuit de startperiode.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
RaNed Westerlee
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
Alrawi Rijschool Heiligerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp