Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Minder faillissementen in januari

In januari 2015 zijn 464 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 56 minder dan in december. De daling is toe te schrijven aan het verschil in zittingsdagen van de rechtbank. Januari telde 4 zittingsdagen, december 5. Ten opzichte van januari 2014 lag het aantal faillissementen 22 procent lager.

Het aantal faillissementen is in bijna alle bedrijfstakken gedaald. In de bouw is het aantal faillissementen afgenomen van 52 naar 42. Ook in de financiële dienstverlening nam het aantal faillissementen af ten opzichte van december, van 79 naar 70.

Het aantal in een maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Hierdoor kan het aantal faillissementen van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling van het aantal faillissementen wordt daarom doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driesmaandgemiddelde.

In januari kwam het driesmaandgemiddelde uit op 491. Een maand eerder was het gemiddelde 515. Het gemiddelde is na een piek medio 2013 fors afgenomen en ligt op het laagste niveau sinds september 2011.

Meer informatie op: www.cbs.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

De Leo Media Beerta
Hoogma Webdesign Beerta
Altijddebestewijn.nl Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Zwaarden.com Sellingen
Alrawi Rijschool Heiligerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp