Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Minder faillissementen in januari

In januari 2015 zijn 464 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 56 minder dan in december. De daling is toe te schrijven aan het verschil in zittingsdagen van de rechtbank. Januari telde 4 zittingsdagen, december 5. Ten opzichte van januari 2014 lag het aantal faillissementen 22 procent lager.

Het aantal faillissementen is in bijna alle bedrijfstakken gedaald. In de bouw is het aantal faillissementen afgenomen van 52 naar 42. Ook in de financiële dienstverlening nam het aantal faillissementen af ten opzichte van december, van 79 naar 70.

Het aantal in een maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Hierdoor kan het aantal faillissementen van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling van het aantal faillissementen wordt daarom doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driesmaandgemiddelde.

In januari kwam het driesmaandgemiddelde uit op 491. Een maand eerder was het gemiddelde 515. Het gemiddelde is na een piek medio 2013 fors afgenomen en ligt op het laagste niveau sinds september 2011.

Meer informatie op: www.cbs.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Kamperman Grondwerk Scheemda
SolutionOnline Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Marketingbureau Bakker Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur