Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Minder ondernemers vragen bijstand aan

Minder zelfstandige ondernemers hebben in het derde kwartaal bijstand aangevraagd, zo stelt het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). Het aantal aanvragen lag 14 procent lager dan een jaar eerder.

Het IMK spreekt van een opvallende daling aangezien minder kleine ondernemers in financiële nood verkeren. Dit duidt er dus op dat er een opleving is in het MKB en dus in het economische landschap.

De opleving is vooral te zien in de handel tussen bedrijven onderling. Dat geldt bijvoorbeeld voor de transportsector. 'De consument lijkt de weg naar de winkel, de kapper en het café nog niet gevonden te hebben', verklaart algemeen directeur Han Dieperink van IMK tegen NuZakelijk.
.
De IMK-index is gebaseerd op het aantal ondernemers met een bijstandsuitkering of krediet van gemeenten. Het gaat daarbij zowel om zzp'ers als ondernemers die een paar mensen in dienst hebben. De index vertoont sinds dit jaar een licht dalende trend.

Ondernemers die tijdelijk niet genoeg middelen hebben of bedrijfskapitaal nodig hebben, kunnen bijstandsverlening voor zelfstandigen bij hun gemeente aanvragen. In sommige gevallen komen ze dan in aanmerking voor een renteloze lening, een starterskrediet of een aanvulling van het inkomen.

Meer informatie op: www.nuzakelijk.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

XLXDesignz Winschoten
Lekker Thais Assen
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Oostgrunn.nl Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Kamperman Grondwerk Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur