Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

'MKB gaat profiteren van economisch herstel in 2015'

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf zal in 2015 2,25% meer gaan verkopen, zo schreef onderzoeksbureau Panteia in een rapport. Zowel Nederlandse bedrijven als consumenten hebben meer vertrouwen in de economie en zullen meer gaan besteden. Ook zal Nederland meer exporteren.

De export zal naar verwachting toenemen dankzij de goedkope euro en de lage olieprijs. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft meer vertrouwen in de economie gekregen en zal meer besteden en ook wat meer investeren. De Nederlandse consument zal ook meer geld gaan uitgeven. Onder meer dankzij de zeer lage inflatie neemt de koopkracht dit jaar toe, waardoor consumenten meer te besteden krijgen.

Volgens Panteia zal het MKB dit jaar sneller groeien dan de grote bedrijven. De bouw, de detailhandel en de horeca zullen profiteren, net als de meeste andere sectoren. Sommige bedrijven zullen profiteren van de toename van verhuizingen, zoals makelaars, verhuisbedrijven, bouwmarkten en meubelwinkels. De financiële sector zal volgens Panteia dit jaar niet groeien.

Panteia wijst wel op mogelijke gevaren voor onze export. Zo zouden de geopolitieke ontwikkelingen rond Rusland en Oekraïne roet in het eten kunnen gooien. Ook de situatie rond Griekenland vormt een risico voor de internationale handel.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Hoogma Webdesign Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Café De Jacht Oostwold


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp