Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

MKB'ers zien wel wat in kortere werkweek

MKB'ers zien wel wat in kortere werkweek

De Nederlandse ondernemer vindt een kortere werkweek invoeren de beste manier om personeel langer aan het werk te houden, dit bleek uit een poll van DFT Ondernemen.

Aan de poll deden 954 ondernemingen mee uit het midden en klein bedrijf (MKB). Liefst 63% antwoordde positief op de vraag 'Zeker! Met een minder intensieve werkweek kunnen ze hopelijk ook tot een latere leeftijd doorwerken.' Een groep van 21% ziet meer heil in om- of bijscholing, of lichter werk. De rest moet helemaal niets hebben van deze maatregelen: oudere werknemers kosten al zo veel geld! (16%).

Werkgeversvereniging AWVN reageerde tegenovergesteld op onderzoek van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van TNO en het CBS. Hieruit bleek dat meer dan de helft van de werknemers boven de 45 denkt dat een kortere werkweek voor ouderen hen zou helpen om tot op hogere leeftijd door te werken. Maar AWVN ziet hier niets in, zij vrezen dat de toch al hoge kosten van werknemers op leeftijd hierdoor nog verder de pan uit rijzen. Nog meer dure maatregelen om het werk van ouderen te verlichten, zouden een averechts effect hebben.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Vikingreizen Bad Nieuweschans
SolutionOnline Scheemda
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp