Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Nationale Nederlanden gaat ZZP'ers geld terugbetalen

Nationale Nederlanden gaat ZZP'ers premieverhogingen terug betalen die onterecht werd geheven. De brief die Stichting ZZP Nederland aan minister Dijsselbloem van Financiën heeft gestuurd over het misbruik van de en bloc-clausule, een clausule waarin de verzekeraar zich het recht voorbehoudt de geldende voorwaarden in z’n geheel dan wel groepsgewijs te wijzigen, bij arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) lijkt dus nu al effect te sorteren.

Verzekeraar Nationale Nederlanden gaat haar en bloc-bepalingen aanscherpen. Eerder werd al bekend dat de minister een onderzoek laat uitvoeren door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De aanpassingen die Nationale Nederlanden gaat doen zijn tweeledig. Allereerst zal er straks binnen de eerste contracttermijn, bij AOV'ers is die vaak drie jaar, geen gebruik mogen worden gemaakt van de en en bloc-clausule. Daarnaast zal Nationale Nederlanden maximaal een keer per drie jaar gebruik mogen maken van de en bloc-clausule.

Nationale Nederlanden doet nog meer toezeggingen naar een deel van haar verzekerden. Bij de verzekerden waarbij een en bloc-clausule is gebruikt tijdens de eerste contracttermijn, zal deze worden teruggedraaid en de verhoging worden teruggestort. Daarnaast is de en bloc-clausule bij sommige groepen niet terecht, want niet voor een ieder toegepast, en zal ook deze groep een terugbetaling gaan krijgen.

Bron: Stichting ZZP Nederland

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Lekker Thais Assen
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert