Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Nederlandse economie wederom gekrompen

De Nederlandse economie is in de eerste drie maanden van dit jaar weer gekrompen. Economen rekenden al op een kleine krimp, maar de daling lijkt groter dan verwacht.

In vergelijking met het vierde kwartaal van 2013 is er in het eerste kwartaal van 2014 sprake van nog een extra krimp van 1,4%. Dit maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek gisteren bekend. Er werd een krimp van 0,2% verwacht.

Volgens het CBS is de krimp te wijten aan het lagere gasverbruik door de milde winter. 'Het onderliggende herstel van de economie houdt echter aan', aldus het CBS. Het is onduidelijk hoe groot het eenmalige effect van de lagere gasverkopen is. Dat broze herstel werkt nog altijd niet door op de arbeidsmarkt, zo stelt het CBS. 'Op de arbeidsmarkt is nog nauwelijks sprake van herstel: het aantal banen van werknemers daalde in het eerste kwartaal met 32 duizend ten opzichte van een kwartaal eerder.'

/Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei onlangs dat de crisis voorbij is. Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS stelde echter dat dit zo nog niet te stellen was. Over het gehele jaar gezien verwachten verschillende economen een totale groei van 1%. Het is echter nog maar de vraag of dit ook het geval zal zijn. De verwachting is dat dit definitief kan worden vastgesteld in februari 2015.

Bron: De Telegraaf

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
SolutionOnline Scheemda
Husse Groningen Noordbroek
Altijddebestewijn.nl Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp