Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Nieuw keurmerk zorgvergelijkingssites

Nieuw keurmerk zorgvergelijkingssites

Er is een nieuw keurmerk voor zorgvergelijkingssites. Sites die het 'Keurmerk Objectief Vergelijken' willen krijgen, moeten voldoen aan een aantal criteria. Één daarvan is dat er eerlijk moet worden vergelijk.

Daarnaast moet de zorgverzekering die het best aansluit op de wensen van een klant altijd bovenaan staan, ook als die verzekeraar niet samenwerkt met de site en dus geen vergoeding betaalt. Ook mag een verzekering nooit hoger scoren omdat de verzekeraar een vergoeding betaalt. Daarnaast moet de getoonde premie altijd overeenkomen met het daadwerkelijke bedrag dat klanten moeten gaan betalen. Verder moeten bezoekers op de site makkelijk kunnen vinden wie er achter de site zit, wat het verdienmodel is en hoe volledig er vergeleken wordt.

Het keurmerk is een initiatief van vier vergelijkingssites. Zij hebben ook alle vier het keurmerk gekregen. Andere sites kunnen zich vanaf vandaag ervoor aanmelden. De vier vinden dat er geen sprake is van 'wij van WC-eend adviseren WC-eend', omdat het keurmerk is ondergebracht bij een onafhankelijke stichting met een onafhankelijk bestuur. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) verwelkomt het keurmerk. "Het biedt goede en concrete handvatten om de dienstverlening in het belang van de klant te laten zijn", zegt de AFM in een reactie tegen de NOS.

Zorgverzekeraars hebben tot vandaag om hun premie voor volgend jaar bekend te maken. Consumenten die willen overstappen hebben tot 1 januari de tijd om hun huidige zorgverzekering op te zeggen en tot 1 februari om een nieuwe te kiezen.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Open Venster Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Trimsalon High Five Oude Pekela


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp