Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Nieuwe app van ministerie voor startende exporteurs

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor startende en ervaren ondernemers de app ‘NL exporteert’ gelanceerd. De app biedt specifieke informatie en geeft toegang tot lokale netwerken en adviezen.

'Hiermee is ‘NL exporteert’ letterlijk de wegwijzer voor ondernemers op buitenlandse markten'. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontwikkelde de app in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Fenedex, MKB Nederland, VNO-NCW, Kamer van Koophandel, FME, Metaalunie, NCH, ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking: 'Er zijn ongelooflijk veel mogelijkheden voor onze bedrijven om zaken te doen in het buitenland; dat merk ik keer op keer tijdens mijn reizen. Maar veel bedrijven kunnen nog wel een zetje in de rug gebruiken om die stap over de grens te zetten. Daar willen wij graag bij helpen. Ik zou alle ondernemers van Nederland op willen roepen om de app te downloaden, want er is meer mogelijk dan u denkt.'

‘NL exporteert’ geeft via een interactieve wereldkaart per land actuele informatie over geplande evenementen, de do’s & don'ts van het zakendoen in het buitenland, macro-economische kerngegevens, financieringsmogelijkheden en de contactgegevens van ambassades en handelsposten wereldwijd.

De app laat in één oogopslag zien waar de meeste inwoners wonen, de economische groei het hoogst is, de koopkracht het grootst, hoe eenvoudig er zaken gedaan kan worden en waar de Nederlandse export zich op richt. Het bevat een currency converter en laat direct het tijdsverschil met Nederland zien. Een ander onderdeel is de ‘Export Wijzer’, waar de ondernemer toegang tot relevante exportdocumenten, wet- en regelgeving, internationale netwerkprogramma’s, MVO, tips & tricks en info over financiering krijgt.

Export is erg belangrijk voor Nederland. Dat werd vorige week nog eens onderstreept door VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer in de Volkskrant: “Weinig parlementariërs en burgers snappen dat de binnenlandse welvaart in het buitenland wordt verdiend. Als we het alleen in Nederland moeten verdienen, wordt het droog brood en zijn er geen banen', zegt Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW. 'We moeten dus de wereldmarkt op. En het kabinet moet 'het merk Nederland' in het buitenland dan actiever positioneren', aldus De Boer in de Volkskrant.

Met dank aan: BusinessCompleet

Meer informatie op: www.bc.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
De Leo Media Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
MK Developers Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp