Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Nieuwe energielabels zorgen voor energiezuiniger producten

Nieuwe energielabels zorgen voor energiezuiniger producten

De energielabels die op producten als koelkasten, magnetrons en televisies staan worden vernieuwd. Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken vandaag besloten met zijn Europese collega’s in Brussel. Het energielabelsysteem bestaat sinds 1992 en loopt van A+++ (meest energie-efficiënt) tot G, (minst energie-efficiënt).

De Europese ministers hebben besloten dat de energielabels worden teruggebracht naar een A tot en met G-schaal. De +++ toevoegingen verdwijnen. Er wordt een Europese databank opgezet waar bedrijven hun producten moeten registreren. Deze databank moet voor iedereen -consumenten, bedrijven, toezichthouders- toegankelijk zijn en de handhaving op het doorgeven van betrouwbare informatie verbeteren.

Minister Kamp: “Consumenten weten met deze labeling beter waar ze aan toe zijn. Ze kunnen bewuste keuzes maken in de aanschaf van producten. Zuiniger producten zoals koelkasten, televisies en wasmachines, verminderen de energievraag en dragen bij aan het terugdringen van de CO2 uitstoot.

De vernieuwing van de energielabels kan op brede steun rekenen binnen de EU. Nu de Raad tot een besluit is gekomen, kan er met de Europese Commissie en het Europees Parlement onderhandeld worden over een definitief besluit. Het nieuwe systeem moet naar verwachting in 2017 ingaan. De databank moet in 2019 operationeel zijn.

Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Master Bekleding Zuidbroek
RaNed Westerlee
De Steakerij Bellingwolde
SolutionOnline Scheemda
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Open Venster Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp