Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Nieuwe wet kost veel ZZP'ers veel omzet

Nieuwe wet kost veel ZZP'ers veel omzet

Veel grote bedrijven durven geen ZZP'ers meer in te hoor uit angst voor hoge boetes. Ruim 122.000 zelfstandigen verloren vorig jaar opdrachten vanwege de nieuwe wet tegen schijnzelfstandigheid, zo meldt Trouw.

Uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel bleek dat het in het totaal gaat het om 18 procent van de bijna 700.000 ZZP'ers die te maken hebben met de nieuwe wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Het is het hoogste percentage gedupeerde ZZP'ers dat tot nu toe naar buiten is gebracht.

De handhaving van de nieuwe wet is tot tenminste 1 januari volgend jaar uitgesteld, maar bedrijven die willens en wetens schijnzelfstandigheid in stand houden, kunnen nog steeds rekenen op hoge boetes en naheffingen. Reden voor een aantal bedrijven om ZZP'ers te mijden.

Hoeveel ZZP'ers last ondervinden van de nieuwe regelgeving is al een aantal keer onderzocht. Zo sprak de branchevereniging ABU voor uitzendondernemingen in september nog van 4 procent van alle zelfstandigen, een maand later had ZZP Nederland het over 10 procent. En afgelopen december telde The Intelligence Group 12 procent, wat neerkomt op zo’n 46.000 zelfstandigen.

Meer informatie op: www.trouw.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Café De Jacht Oostwold
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Oostgrunn.nl Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp