Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Omnummertool IBAN weer online

Banken hebben hun gezamenlijke omnummertool voor IBAN-bankrekeningnummers weer online gezet. Het officiële hulpmiddel werd in april uit de lucht gehaald vanwege de hoge kosten, waarna consumenten waren aangewezen op soms onbetrouwbare sites.

Sommige klanten kwamen bij het opzoeken van de langere, internationale versie van hun bankrekeningnummer terecht op frauduleuze sites. In plaats van het eigen IBAN-nummer, kregen ze een nummer te zien dat verbonden was aan fraudeurs. Op andere sites moest betaald voor de omnummerdienst, zegt een woordvoerder van De Nederlandsche Bank. De tool van de banken werkt zo: gebruikers voeren het bankrekeningnummer ‘oude stijl’ en de naam van de bijbehorende bank in, waarna het IBAN-nummer verschijnt.

De overstap naar de nieuwe, Europese bankrekeningnummers werd op 1 augustus vorig jaar gemaakt. De afkorting IBAN staat voor ‘internationaal bankrekeningnummer’, de stap is bedoeld om de nationale betaalmarkten plaats te laten maken voor één Europese betaalmarkt. De Nederlandsche Bank adviseert consumenten om bij betalingsverkeer altijd te vragen naar het IBAN-nummer.

De officiële tool moet online blijven tot iedereen een nieuwe pinpas heeft met daarop het IBAN-nummer. De banken hebben afgesproken de uitgifte van de nieuwe pinpassen te versnellen, meldt persbureau ANP.

Meer informatie op: www.nrc.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
H.C. Woonwinkel Winschoten
Master Bekleding Zuidbroek
Oostgrunn.nl Beerta
SolutionOnline Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp