Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Omzet bouw in tweede kwartaal weer gedaald

De omzet van de bouw is in het tweede kwartaal van 2014 met 2,4 procent gedaald. De omzetafname vond vooral plaats bij het midden- en grootbedrijf, het kleinbedrijf wist wel hogere omzetten te halen.

De bouw laat in het tweede kwartaal een omzetdaling zien van 2,4 procent vergeleken met het tweede kwartaal van 2013. Deze daling vond plaats in alle bouwbranches: de burgerlijke en utiliteitsbouw, de grond-, weg- en waterbouw, de gespecialiseerde bouw, en in het midden- en grootbedrijf. De omzet in het middenbedrijf in de burgerlijke en utiliteitsbouw daalde in het tweede kwartaal met 3,7 procent tot slechts 59 procent van het omzetniveau in hetzelfde kwartaal in het topjaar 2008.

Alleen in het kleinbedrijf, waaronder ZZP'ers, nam de omzet toe. De omzet van het kleinbedrijf wordt onder andere gestimuleerd door het verlaagde btw-tarief op arbeidskosten dat dit jaar nog geldt voor herstel- en verbouw van woningen. Het zijn waarschijnlijk de kleine afwerkingbedrijven die van deze maatregel het meest profiteren. De omzetten van deze bedrijven groeiden met 3,4 procent, die van de kleine bedrijven in de burgerlijke- en utiliteitsbouw zelfs met 6,6 procent.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)

Meer informatie op: www.cbs.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

SolutionOnline Scheemda
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
Zwaarden.com Sellingen
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp