Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Omzet horeca blijft maar groeien

Het blijft goed gaan in de horeca. De omzet is deze branche is in het eerste kwartaal van 2015 volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) met 3,9 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Het is het zevende kwartaal op rij met groei voor de sector. De omzetstijging valt wel iets lager uit dan in het voorgaande kwartaal, toen die 5,1 procent bedroeg.

Net als in het vierde kwartaal van 2014 zijn het de restaurants die de sterkste omzetgroei laten zien. Alle horecabranches lieten een omzetstijging zien, maar snackbars en cafés bleven met een groei van respectievelijk 1,3 procent en 0,5 procent wat achter.

Horecaondernemers zijn aan het begin van het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw positief gestemd. De stemmingsindicator staat nu al anderhalf jaar in de plus, in 2012 en 2013 was het sentiment aanhoudend negatief.

Ook andere indicatoren wijzen op een verder herstel van de horeca, aldus het statistiekbureau. Zo trok de werkgelegenheid aan en was het aantal faillissementen binnen de sector lager dan een kwartaal eerder.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Master Bekleding Zuidbroek
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
MK Developers Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp