Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Ondernemingen 'succesvoller' in 2014

Het aantal bedrijven in Nederland die de activiteiten heeft beëindigd, lag in 2014 een tiende lager dan het jaar ervoor. In totaal werden er in 2014 een kleine 117.000 ondernemingen uitgeschreven. Het aantal faillietverklaringen daalde met 21 procent tot ruim 6900.

Dit maakte de Kamer van Koophandel bekend. De Kamer spreek van een 'voorteken voor een herstellende economie'. De sectoren waar vorig jaar nog de hardste klappen vielen waren de zakelijke dienstverlening, de bouw en de detailhandel.

Het totaalaantal bedrijven in Nederland is afgelopen jaar, met 5 procent, opnieuw 'gestaag' gegroeid. In het handelsregister staan inmiddels ruim 1,7 miljoen actieve ondernemingen ingeschreven. Er kwamen vooral veel zzp’ers bij; in het totaal ongeveer 50.000. Daarvan telt Nederland er nu bijna 879.000. In het midden- en kleinbedrijf nam het aantal ondernemingen licht af, met 1 procent tot ruim 422.000. Ook in het grootbedrijf was sprake van kleine daling, van 1 procent tot ruim 1400.

De verdeling van ondernemend Nederland slaat wel wat door naar een enorm sterke groei van kleine bedrijven, constateert de Kamer van Koophandel. 99 procent van de startende bedrijven betreft een eenmanszaak of klein mkb-bedrijf met minder dan twintig werkzame personen.

Bron: De Telegraaf en Kamer van Koophandel

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
RaNed Westerlee
Trimsalon High Five Oude Pekela
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Zwaarden.com Sellingen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp