Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Onderwerpen voor de bespreking van uw jaarrekening

Onderwerpen voor de bespreking van uw jaarrekening

De komende tijd zullen veel ondernemers weer met hun boekhouder om tafel gaan om de jaarrekening 2017 te bespreken. U kunt hiervoor uitstekend bij Johan Kroon Administratie terecht. Wij zetten 7 belangrijke zaken die wij met onze clientèle bespreken alvast even op een rijtje:

Totstandkoming
Hoe is het resultaat over 2017 tot stand gekomen? We behandelen hier niet alleen uw cijfers, maar kijken ook naar het verhaal achter de cijfers. Wat ging er goed in 2017 en wat had er absoluut beter gekund?

2018
Wat kan in 2018 beter of anders dan in 2017? Een goede analyse van het resultaat geeft u inzicht en leerpunten. Denk bijv. aan kosten die u in 2017 onnodig hebt gemaakt. Of een marketingactie die u hebt opgezet maar die niet genoeg opleverde. Benut 2018 om alsnog een hogere omzet te realiseren met de inspanningen die u al in 2017 heeft gedaan. Misschien bent u in 2017 te aardig geweest voor uw debiteuren en kwam u daardoor misschien wel in geldnood.

Het verdienmodel
Indien nodig houden we gezamenlijk uw business- en verdienmodel eens tegen het licht. Veranderd klantgedrag, ontwikkelingen in uw branche of nieuwe concurrentie kunnen redenen hiervoor zijn. Waar voegt u waarde toe en hoe vertaalt zich dat in harde euro’s waar u van kunt leven? Bij (mogelijk andere) verdienmodellen kunt u denken aan het overstappen van een uurtje-factuurtjemodel naar een abonnementsmodel of het introduceren van een basisservice met een lage verkoopprijs en hogere marge door extra services.

De financiering
Bent u nog optimaal gefinancierd? Vandaag de dag zijn er veel mogelijkheden om uw financiering te optimaliseren waardoor u bijvoorbeeld minder geld kwijt bent aan rente. Geld dat u dan weer kunt besteden aan andere leuke of noodzakelijke dingen.
Wij brengen graag met u in kaart wat de dekkingswaarde van de activa is, en of u nog wel volgens de gouden balansregel gefinancierd bent. Hierbij is het van belang dat de materiële vaste activa op uw balans gefinancierd zijn met langlopende leningen of leasecontracten en de vlottende activa op uw balans door rekening-courantkrediet, leverancierskrediet of factoring.

Subsidies
Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor u in 2018? Veel ondernemers laten letterlijk geld op straat liggen doordat ze de subsidiemogelijkheden niet benutten. Zonde, toch?

Later
Hoeveel geld legt u opzij voor de toekomst? Ondernemen doet u niet alleen om er vandaag van te leven. U wilt ook in de toekomst een (goed) belegde boterham hebben voor als het een tijdje minder gaat, u langdurig ziek wordt of op een goede dag wilt stoppen met werken. Daarom is het zaak dat u nu al geld opzij legt om zonder al te veel zorgen de toekomst tegemoet te zien.

Over de belastingen
Het gaat hierbij niet alleen om de belastingen die u moet betalen, maar we bespreken ook of er wijzigingen zijn in de belastingwetgeving waar u in 2018 rekening mee moet houden. En wat heeft de Belastingdienst aangekondigd waar zij zich in 2018 op richten?

Als u onze zeven tips ter harte neemt, zult u merken dat de jaarrekeningevaluatie met ons veel meer waarde heeft voor u en uw onderneming. Neem contact op met Johan Kroon Administratie via 0597-792002 of info@johankroonadministratie,nl.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Café De Jacht Oostwold
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
De Steakerij Bellingwolde
H.C. Woonwinkel Winschoten
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp