Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Ontvang btw terug voor oudere zonnepanelen!

Ontvang btw terug voor oudere zonnepanelen!

Wij hebben goed nieuws voor alle particulieren die in of voor 2013 zonepanelen hebben aangeschaft. Het is mogelijk om hiervoor de btw terug te vragen!

Volgens staatssecretaris Menno Snel van Financiën krijgen particulieren die in 2013 of eerder zonnepanelen hebben aangeschaft een aangifte voor het tijdvak waarin de panelen zijn gekocht. De aanvraag van de btw-teruggaaf is vereenvoudigd. Er hoeft nu maar één keer btw-aangifte te worden gedaan.

Particulier stroom opwekken = ondernemen
Wanneer u als particulier zonnepanelen op uw woning hebt, levert u stroom. Niet alleen aan uw eigen huishouden, maar wanneer u meer opwekt dan dat u gebruikt, ook aan uw energiemaatschappij. Zij vangen die stroom namelijk op, en kopen deze van u. Dat maakt u, onder voorwaarden, btw-ondernemer, aldus het Hof van Justitie van de Europese Unie in 2013.

Btw-teruggaaf
Hierdoor kunt u btw op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Daarvoor dient u zich aan te melden als btw-ondernemer.

Geen termijn!
Aanvankelijk gold in Nederland dat alleen voor de mensen die na 20 juni 2013 zonnepanelen hadden aangeschaft. Zij moesten binnen vijf jaar na het kalenderjaar van de aanschaf een aanvraag indienen. Maar afgelopen december oordeelde de Hoge Raad dat er in de wet geen termijn is opgenomen! Daaruit bleek dat de teruggaaf mogelijk ook zou gelden voor consumenten die hun panelen eerder hebben gekocht.

Hebt u in het verleden zonnepanelen aangeschaft? Regel dan direct uw btw-ondernemersschap. Johan Kroon helpt u graag bij het invullen van de papieren btw-aangifte. Daarna ontvangt u van de Belastingdienst uw inloggegevens waarmee u een rekeningnummer voor de teruggaaf kunt doorgeven.

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Oostgrunn.nl Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Husse Groningen Noordbroek
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp