Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Organisaties komen op voor ZZP'ers in de zorg

De zelfstandigenorganisaties ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen bundelen hun krachten om zelfstandigen in de zorgsector te helpen. Dit deden ze door een gezamenlijke brief naar de Tweede Kamer te sturen.

In deze brief wijzen de organisaties op 'de onterechte handhavingsstrategie van de Belastingdienst waarbij de ZZP'ers kansloos zijn'. Hierdoor zouden zo'n tachtigduizend ZZP'ers in de zorgsector in de problemen komen door de Belastingdienst hun VAR-verklaring heeft ingetrokken. De ficus stelt namelijk dat deze zelfstandigen eigenlijk in loondienst zijn.

Recent deed de Belastingdienst controle bij een zorgbemiddelaar. Na deze controle trokken ze alle VAR-verklaringen in omdat de Belastingdienst meent dat ze hier geen rechtop hebben.

'Zelfstandigen in de zorg zonder een VAR-WUO zijn kansloos bij het aangaan van opdrachten. Hierdoor dreigen tachtigduizend zelfstandigen zonder inkomen te komen', aldus de zelfstandigenorganisaties in een statement.

Volgens ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen is de handeling van de Belastingdienst onrechtmatig en de motivatie gebaseerd op schijnargumenten. Er zou sprake zijn van een opdracht van hogerhand om het aantal zelfstandigen in de zorg terug te brengen.

Bron: NuZakelijk

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Vikingreizen Bad Nieuweschans
Oostgrunn.nl Beerta
Alrawi Rijschool Heiligerlee
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Trimsalon High Five Oude Pekela
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp