Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Overstap naar SEPA half jaar uitgesteld

De overstap van de Nederlandse incasso naar de Europese incasso, ofwel SEPA incasso, is met een half jaar uitgesteld. Dat maakte de Europese Commissie gisteren bekend. Veel bedrijven in Europa zijn namelijk nog niet allemaal klaar voor de overstap.

Vanaf 1 februari 2014 moest iedereen voldoen aan de nieuwe richtlijnen met betrekking tot het incasseren en de bankrekening (IBAN) die hierbij hoorden. Iedereen moest vanaf dan werken met IBAN-nummers in plaatst van de gewone rekeningnummers die men nu al jaren hanteert. Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank bleek echter dat 35 procent van de midden- en kleinbedrijven nog niet met de nieuwe Europese overschrijvingen werkt. Vier op de vijf had de overgang naar SEPA nog niet afgerond. Ook de Europese Commissie is tot de conclusie gekomen dat nog niet iedereen klaar is voor SEPA.

Bedrijven moeten nu hun SEPA incasso en alle andere zaken omtrent de veranderingen naar IBAN klaarhebben voor 1 september 2014. Diverse klanten van Johan Kroon Administratie waren al klaar voor SEPA incasso dus voor hen zal er niets veranderen. Mocht u nog niet klaar zijn voor SEPA dan helpen wij u daar graag bij. Neem gerust contact met ons op.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Husse Groningen Noordbroek
Trimsalon High Five Oude Pekela
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
Master Bekleding Zuidbroek
Open Venster Beerta
RaNed Westerlee


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp