Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Pensioenfonds voor ZZP'ers in 2015 van start

Vanaf begin 2015 kunnen Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP''ers) sparen voor hun oude dag door middel van een eigen pensioenregeling. Deze moet speciaal ingericht zijn op de wensen en behoeften van ZZP'ers.

Zelfstandigen Bouw, Stichting ZZP Nederland, FNV Zelfstandigen en PZO-ZZP zijn al enige tijd in gesprek met een aantal pensioenuitvoerders over een nieuwe pensioenregeling. De gesprekken zijn dusdanig vergevorderd dat men hoopt binnen een aantal weken een akkoord te bereiken over een samenwerking. De nieuwe pensioenregeling moet ingaan vanaf begin 2015.

De belangbehartigers, in dit geval de bovengenoemde ZZP-organisaties, willen de kosten zo laag mogelijk houden om zo een juiste prijs te bieden die voor ZZP'ers aantrekkelijk genoeg zijn. 'Het moet voor iedere ZZP'er zeer aantrekkelijk zijn om zelfs bij een geringe pensioeninleg in het fonds te stappen. Een ZZP'er bepaalt zelf of hij deelneemt. Hij hoeft ook geen vast bedrag in te leggen. Zijn inkomsten kunnen immers ook van jaar tot jaar verschillen', aldus de organisaties in een gezamenlijk statement.

Verder kunnen deelnemers zelf bepalen of ze een uitkering voor tien, vijftien of twintig jaar willen. Daarnaast kunnen ze bij langdurige arbeidsongeschiktheid een deel van het opgebouwde pensioenbedrag al gebruiken. De belangenorganisaties werden het begin dit jaar met het kabinet eens over een collectieve pensioenregeling voor ZZP'ers. Daarna mochten de partijen het plan verder uitwerken.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

TTAB Winschoten
SolutionOnline Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
De Leo Media Beerta
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Zwaarden.com Sellingen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp