Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Personeel in buitenland?

Soms moet u dat ook als iemand uit het buitenland in Nederland voor u werkt maar formeel niet uw werknemer is doordat hij bij een ander bedrijf in dienst is. Bijvoorbeeld als u de werknemer instructies mag geven en de kosten voor deze werknemer bij u vallen. Dit heet ‘materieel werkgeverschap’.

Het lijkt alsof het dan niet uw risico is omdat u niet de formele werkgever bent, maar vergis u niet. Als de buitenlandse werkgever loonbelasting moet betalen en dit niet doet, bent u in sommige situaties aansprakelijk. Oplossing: u betaalt een deel van de fee voor de loonbelasting op de Nederlandse g-rekening van de formele werkgever. Zo voorkomt u dat u eerst uitgebreid moet bestuderen of u een risico loopt en hoe groot dat risico is. Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee u alleen de loonheffingen en de btw aan de fiscus kunt betalen.

Werken uw medewerkers in het buitenland, dan is de Nederlandse loonbelasting dus niet aan de orde. Maar informeer wel of u daar iets moet afdragen!

Vragen over het betalen van loonbelasting van werknemers uit het buitenland die hier aan de slag zijn? Bel 0597 - 792 002 en maak een afspraak.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Marketingbureau Bakker Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Zwaarden.com Stadskanaal
Open Venster Beerta
Hoogma Webdesign Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert