Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Prijzen aan de pomp weer omlaag

Energiedeskundige Lucia van Geuns verwacht dat de olieprijs tot aan komende zomer laag blijft, zo meldt de NOS. Pas na de zomer kunnen de prijzen, dus ook aan de pomp, weer gaan stijgen.

De afgelopen week stegen de prijzen weer zichtbaar. Dit zou volgens Van Geuns komen door te veel optimisme bij de handelaren. 'De markten dachten dat de overcapaciteit al was verdwenen. De afgelopen tijd hebben veel oliemaatschappijen aangekondigd minder te gaan investeren, maar tussen woord en daad zit nogal wat tijd. De stijging was meer hoop dan werkelijkheid en nu is de realiteit weer doorgedrongen en dalen de prijzen weer', aldus Van Geuns.

En die ontwikkeling zien we terug aan de pomp. Tot twee weken geleden ging er elke week wel een klein bedrag af, maar opeens begonnen de benzine- en dieselprijzen weer te stijgen. Die stijging lijkt sinds donderdag voorbij en de prijzen gaan ook aan de pomp weer dalen.

De overcapaciteit heeft te maken met de OPEC. Het kartel van olieproducerende landen, met name Saudi-Arabië, lijkt niet van plan om minder olie te produceren. Zo wordt de olie vanuit Libië, vroeger goed voor bijna twee miljoen vaten, helemaal opgevangen door Saudi-Arabië.

Pas als er minder olie wordt geproduceerd en de vraag naar olie aantrekt, gaat de prijs omhoog, zo is nu de analyse. 'En dat kan nog wel even duren, want overal waar olie kan worden opgeslagen is ook olie opgeslagen. Kortom er is veel te veel en dat zorgt nu voor lage prijzen', zo sloot Van Geuns af.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Altijddebestewijn.nl Beerta
RaNed Westerlee
Café De Jacht Oostwold
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Hoogma Webdesign Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp