Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Prinsjesdag: belangrijke punten BTW

Prinsjesdag: belangrijke punten BTW

Afgelopen dinsdag 18 september 2018 werd door kabinet-Rutte III de miljoenennota gepresenteerd. Ook voor ondernemers zijn er vele wijzigen die belangrijk zijn. In dit artikel hebben wij als onderwerp de BTW.

BTW-tarief van 6% naar 9%
Wat al enige tijd in de lucht hing: de verlaagde BTW zal gaan van 6% naar 9%, dit per 1 januari 2019. Er zal daarin geen overgangssituatie plaatsvinden en dus is het per die datum ook echt 9% en geen 6% meer. Indien uw producten of diensten 6% bevat dan zult u dus per 1 januari 2019 andere prijzen moeten gaan handteren. De prijzen zullen dan met 3% moeten gaan stijgen om het verschil van BTW niet uit uw eigen zak te betalen. Heeft u menukaarten, prijslijsten of iets anders? Pas deze dan allemaal aan.

Kleine ondernemersregeling (KOR)
Ook de huidige kleine ondernemersregeling (KOR) zal gaan wijzigen. Per 2020 komt er een nieuwe KOR. Deze is voornamelijk gewijzigd op basis van de verplichtingen, maar in principe zal er inhoudelijk gezien niets veranderen. De basisregels zoals wij die nu kennen blijven vooralsnog hetzelfde.

Buitenland
Ook de stelregels van kleine ondernemers wat de BTW betreft voor grensoverschrijdende digitale diensten zal wijzigen. Indien u hieronder valt en meer informatie over zou willen hebben dan kunt u contact met mij opnemen.

Meer informatie op: www.johankroonadministratie.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

RaNed Westerlee
Altijddebestewijn.nl Beerta
TTAB Winschoten
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp