Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Protestactie behoud zelfstandigenaftrek succes

Afgelopen maandagmiddag 30 september j.l. werd aan Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66) de petitie voor het behoud van de zelfstandigenaftrek overhandigd door afgevaardigden van verschillende ZZP-organisaties. Bijna 66.000 handtekeningen werden gezet na een protestactie.

Enkele weken geleden riepen FNV Zelfstandigen, Zelfstandigen Bouw, PZO en ZZP Nederland op tot actie omtrent de dreigende afschaffing van de zelfstandigenaftrek door het kabinet. Via de website www.zzp-protest.nl konden ZZP'ers een handtekening zetten. Uiteindelijk bracht de actie ruim 66.000 handtekeningen op. De organisaties zijn verheugd dat beide oppositiepartijen dit protest tegen de afschaffing van zelfstandigenaftrek ondersteunen. De samenwerkende organisaties hebben aan Buma en Pechtold gemeld mee te willen werken aan een alternatief tot verbetering van het fiscale klimaat voor zelfstandigen en willen hierover ook graag het gesprek aangaan met het kabinet.

Buma ziet de zelfstandigenaftrek als een essentieel onderwerp voor ZZP'ers. 'Niet alleen werken ZZP'ers hard om hun onderneming optimaal voort te kunnen zetten, daarnaast moeten zij alles zelf regelen en voelen zij niet alleen de gevolgen van de crisis maar is het ook moeilijker om opdrachten binnen te halen. Het CDA wil graag samen met de ZZP-organisaties strijden om eenpitters een volledige plek te geven in de maatschappij, ook wat betreft pensioen, hypotheek en arbeidsongeschiktheid', aldus Buma.

Ook Pechtold is van mening dat de ZZP'ers meer verdienen dan de afschaffing van de zelfstandigenaftrek. 'Het is vreemd dat juist in deze tijd ZZP'ers veel te weinig op het netvlies van het kabinet staan. Het is tijd om de moderne arbeidsmarkt te hervormen. Men moet lef tonen om zaken structureel te kunnen veranderen. Het zoeken naar argumenten om de begroting aan te pakken en schijnconstructies tegen te gaan, mag niet te kosten van bewuste ZZP'ers gaan', aldus Pechtold.

Bron: De Telegraaf

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Marketingbureau Bakker Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Lekker Thais Assen
Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta
Zwaarden.com Stadskanaal


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur