Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

PvdA wil verbod op producten kinderarbeid

PvdA wil verbod op producten kinderarbeid

De PvdA wil graag een verbod op de verkoop van producten die gemaakt zijn door kinderen. Roelof van Laar, Tweede Kamerlid, stelde dit voor op donderdag 12 juni, de Dag tegen Kinderarbeid.

Van Laar zou graag zien dat Nederlandse bedrijven zich bewuster worden met het importeren van producten uit het buitenland. De afgelopen jaren is de strijd tegen kinderarbeid vooral gevoerd door bedrijven onder druk te zetten om openheid te geven over de herkomst van hun producten. Maar veel kinderarbeid zit 'verstopt' en bovendien levert het bedrijven veel administratieve rompslomp op.

Als het gebruik maken van kinderarbeid strafbaar wordt, komt de bewijslast bij het Openbaar Ministerie te liggen en daalt de druk voor bedrijven om voortdurend aan te tonen dat ze geen producten verkopen waar kinderarbeid aan te pas is gekomen. Bedrijven zullen, om het risico van vervolging te verkleinen, wel zorgvuldiger kijken naar de herkomst van hun producten, verwacht de PvdA.

Als buitenlandse bedrijven veroordeeld worden voor kinderarbeid, kan het OM makkelijk nagaan of producten van die bedrijven in Nederland worden verkocht. 'Op die manier kunnen overtreders met relatief weinig middelen worden veroordeeld, wat voorkomt dat het verbod louter symbolisch zal zijn', aldus Van Laar in zijn initiatiefnota. Naar schatting zijn in de wereld rond de 170 miljoen kinderen slachtoffer van kinderarbeid. Ze gaan niet naar school, maar werken in fabrieken, in mijnen, in de huishouding of op het land.

Bron: De Telegraaf

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
Hoogma Webdesign Beerta
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Café De Jacht Oostwold
De Leo Media Beerta
Husse Groningen Noordbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp