Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Raad van State ziet niets in wetsvoorstel VAR

De Raad van State ziet niets in een wetsvoorstel van staatssecretaris Eric Wiebes van financiën om de VAR-verklaring voor ZZP'ers te vervangen door een andere regeling. Het hoogste adviesorgaan van de regering vraagt zich af welk probleem hiermee wordt opgelost en vindt daarom ook dat het plan heroverwogen moet worden.

Op dit moment moeten ZZP'ers een VAR (verklaring arbeidsrelatie) tonen aan hun opdrachtgevers, waardoor ze laten zien dat ze echt zelfstandig zijn en zelf hun belasting afdragen. Bij problemen zijn de financiële gevolgen altijd voor de ZZP'er. Dit kan schijnzelfstandigheid in de hand werken: mensen die op papier werken als ZZP'er maar in de praktijk eigenlijk gewoon in dienst zijn.

Wiebes wil daarom opdrachtgevers medeverantwoordelijk maken voor de juistheid van de gegevens. Hij verwacht dat dit schijnconstructies tegengaat. Enige tijd geleden werd al bekend dat de huidige manier van verstrekken van de VAR en de daarbij horende regels op de schop zullen gaan.

De door Wiebes voorgestelde constructie werkt bij Raad van State weinig vertrouwen op. De raad denkt dat schijnzelfstandigheid op deze manier niet adequaat wordt bestreden. Bovendien is de omvang van het probleem niet duidelijk. Dat zou best wel eens kleiner kunnen zijn dan gedacht, stelt het adviesorgaan.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Marketingbureau Bakker Beerta
Sloepenkoning Veendam
Kamperman Grondwerk Scheemda
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Zeilmakerij Blauwe Stad Scheemda
Zwaarden.com Stadskanaal


Onze partners

Bart Frans (Transparant Accountancy) Accountant
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert