Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Roemer wil meer belasting vragen van rijkeren

Emile Roemer wil op een andere manier belasting op vermogen gaan heffen. Door miljonairs meer belasting te laten betalen en door een vermogenswinstbelasting in te voeren, wordt het eerlijker, vindt de SP-leider. Met de voorstellen kan 4,2 miljard euro worden geïnd.

Dat geld wil de SP gebruiken voor de zorg en sociale voorzieningen en om de lasten voor de lage- en middeninkomens te verlagen. Door iets meer te vragen van de allerrijksten in ons land kunnen we investeren in de samenleving en de groeiende ongelijkheid een halt toeroepen, stelde Roemer gisteren in het televisieprogramma Buitenhof.

Wie meer dan 1 miljoen euro bezit, gaat in het SP-plan voor het deel boven het miljoen 1 procent belasting betalen. Voor het deel boven de 2 miljoen euro moet 2 procent belasting worden betaald. Met de huidige lage rente zouden spaarders bovendien niet meer vanaf 20.000 euro spaargeld belasting hoeven te betalen, maar pas vanaf 62.000 euro. Door een winstbelasting op vermogen in te voeren, wordt niet langer de denkbeeldige winst op het vermogen belast, maar het werkelijke rendement.

De SP pleit al langer voor een miljonairsbelasting en kreeg vaak te horen dat dat niets zou opleveren. De partij liet het plan daarom nu doorrekenen door het Centraal Planbureau.

Meer informatie op: www.ad.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Vikingreizen Bad Nieuweschans
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Altijddebestewijn.nl Beerta
MK Developers Scheemda
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp