Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Soms zit het tegen…

Soms zit het tegen en maak je meer kosten dan omzet. Vooral starters hebben zelden de eerste jaren winst. Deze verliezen mag u plaatsen in box 1 van de inkomstenbelasting, maar dan moet u wel aantonen dat in de toekomst winst te verwachten is. Die verwachting is voor de fiscus erg belangrijk.

Met een urenadministratie geeft u aan welke werkzaamheden u heeft verricht en dat u daarmee omzet wilde genereren. Misschien kunt u laten zien dat de omzet langzaam toeneemt en dat de door u gemaakte kosten investeringen zijn. Gebruik daarbij eventueel cijfers uit de branche van vergelijkbare ondernemingen die wel winstgevend zijn.

Het bijhouden van een urenadministratie is ook belangrijk voor het urencriterium. Als u op jaarbasis minimaal 1.225 uur aan uw onderneming besteedt, dan heeft u recht op zelfstandigenaftrek. Voor startende ondernemers bedraagt deze de eerste drie jaar maar liefst € 9.403,-.

In verliesjaren hebben reguliere ondernemers geen recht op zelfstandigenaftrek. Deze wordt geparkeerd voor komende jaren. Een startende ondernemer heeft dat recht wel. Het daardoor ontstane verlies kan worden verrekend met andere inkomsten in box 1 in het huidige jaar én de drie voorgaande jaren.

Vragen? Bel 0597 - 792 002 en maak een afspraak.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Altijddebestewijn.nl Beerta
H.C. Woonwinkel Winschoten
Trimsalon High Five Oude Pekela
Café De Jacht Oostwold
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp