Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Speciale website moet starters helpen

In de wereld van de startende ondernemer is er niet altijd ruimte om te praten over uitdagingen en moeilijkheden. Daarom is deze week Startups Anoniem gelanceerd: een website waarop mensen uit de 'scene' anoniem vragen kunnen stellen, advies en commentaar kunnen leveren en zowel positieve als negatieve ervaringen kunnen delen.

'Hoewel er binnen de ondernemerswereld veel informatie wordt gedeeld, onder meer dankzij organisaties als StartupDelta en databases als Silicon Canals, blijven er belangrijke zaken vaak onbesproken', zegt Samir Saberi, één van de initiatiefnemers van StartupsAnoniem.

Dat zwakheden niet worden getoond heeft deels te maken met het competitieve karakter van de startup-wereld. Maar Saberi ziet nog een andere verklaring. 'Nederlanders staan er om bekend dat ze heel direct zijn en vrijuit over gevoelige onderwerpen als euthanasie en homohuwelijk durven te praten. Maar een keer falen als ondernemer, dat onderwerp lijkt behoorlijk taboe. Daar praat je in Nederland niet snel over.'

StartupsAnoniem wil dat taboe doorbreken. De website bestaat uit een lees- en een schrijfsectie. Je kunt anoniem om advies vragen, iets 'opbiechten', of simpelweg een probleem of vervelende ervaring van je afschrijven.
In 2014 is in de Verenigde Staten al een soortgelijk platform opgericht: Startups Anonymous. Omdat startup-ecosystemen uit verschillende landen veel van elkaar kunnen leren, aldus Saberi, gaan de twee platforms de samenwerking met elkaar aan.

Neem zelf een kijkje op http://www.startupsanoniem.nl/ en kijk eens of dit u kan helpen!

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

De Leo Media Beerta
MK Developers Scheemda
Zwaarden.com Sellingen
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp