Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Wij wensen u

een prettige zomervakantie!

navigatie

Menu

Steeds meer fraude bij flexwerkers

De flexibele arbeidsmarkt leidt tot steeds meer fraude bij bedrijven. Dat komt doordat werknemers minder loyaal zijn aan hun werkgevers. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht bedrijfscriminaliteit van Hoff­mann Bedrijfsrecherche, meldt Het Financiële Dagblad.

'De onzekerheid over contractverlengingen groeit. En het lijkt erop dat mensen, vooral jongeren, eerder geneigd zijn een misstap te zetten als ze toch weten dat hun contract niet verlengd gaat worden', zo zei Richard Franken, directeur van Hoffmann, een van de grootste onderzoeks- en adviesbureaus van West-Europa op het gebied van beveiliging', in de krant.

Ook steeds meer vrouwelijke werknemers lijken zich schuldig te maken aan frauduleus gedrag. Sinds 2007 is hun aandeel in bedrijfscriminaliteit volgens Hoffmann gestegen van 11 procent naar bijna 30 procent. Het bureau baseert de cijfers op een groep van 2200 verdachten die vorig jaar werden onderzocht en die elk voor minimaal 10.000 euro aan geld of informatie buit maakten. Deze conclusies kwamen mede tot stand door onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU).

De meest voorkomende vormen van fraude op de werkvloer zijn gerommel bij het registreren van uren, het versturen van valse facturen en het stelen van concurrentiegevoelige gegevens voor het opstarten van een eigen bedrijf. Ook fraude met declaraties blijft onverminderd in de top vijf staan.
Maar ook cybercriminaliteit is een groot probleem. Hoffmann voorspelt dat dit in 2015 nog zal toenemen en dat er steeds meer zogenoemde DDoS-aanvallen zullen plaatsvinden, waardoor websites kunnen worden platgelegd. Ook waarschuwt het onderzoeksbureau voor toename van fraude in ziekenhuizen en zorginstellingen.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Marketingbureau Bakker Beerta
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
XLXDesignz Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
SecuSoft Security Software Beerta
Oostgrunn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Bart Frans (Transparant Accountancy) Accountant
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert