Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Steeds meer mensen op zoek naar baan

Volgens cijfers van het CBS zijn er de afgelopen maand werklozen in Nederland bijgekomen, zo meldt de NOS. Maar dat is niet per se een slecht teken. Er zijn vooral meer mensen op zoek naar een baan.

Het aantal werklozen groeide in februari met 7.000 mensen ten opzichte van de maand ervoor. Maar de afgelopen drie maanden gingen er gemiddeld 8.000 mensen per maand meer aan de slag. Per saldo gingen er dus meer mensen aan het werk dan er hun baan kwijtraakten.

'Er zijn meer mensen die op zoek gaan naar werk. Dat geeft aan dat er meer vertrouwen is in de arbeidsmarkt', zo stelde CBS-econoom Peter Hein van Mulligen. Dat vertrouwen is in lijn met de werkloosheidscijfers over de afgelopen drie maanden. Gemiddeld daalde die met 5.000 per maand. Bij elkaar waren er in februari 581 duizend werklozen, bijna twee keer zoveel als voor de crisis. Het betekent dat 6,5 procent van de beroepsbevolking nu zonder werk zit.

Wel kwamen er in februari meer mensen in de WW terecht. Bij elkaar hadden er 469.000 een WW-uitkering, een procent meer dan de maand ervoor. Vooral in het grootwinkelbedrijf was een explosieve stijging te zien, van bijna 29 procent. De reden daarvoor is niet verrassend: doordat een aantal grote winkelketens zoals V&D failliet ging, moesten duizenden oud-werknemers plotseling een beroep doen op een uitkering. Volgens het UWV heeft de helft van het personeel van de winkelketens die afgelopen maanden failliet gingen een uitkering aangevraagd.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
MK Developers Scheemda
Open Venster Beerta
TTAB Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp