Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Steeds meer zelfstandigen in de zorg

Het CBS maakte vandaag bekend dat een aantal werknemers in alle sectoren binnen de zorg minder is geworden, maar er zijn wel meer zelfstandigen bij gekomen.

In 2013 waren er in de zorg ruim 1,42 miljoen banen van werknemers, 37.000 minder dan in 2012. Alleen bij verpleegkundigen was sprake van een groei. De daling is het grootst in de welzijnszorg, waar 26.000 minder banen waren (een afname van 3,2 procent). En deze daling heeft zich in 2014 doorgezet. Het is voor het eerst sinds heel lang dat het aantal banen in de zorg daalt.

Voor een deel is de daling opgevangen door een groeiend aantal zelfstandigen in de zorg. In aantallen is de groei vergeleken met 2009 beduidend minder omvangrijk dan bij werknemers, maar toch nog altijd goed voor 24.000 functies. In de ouderenzorg, waar traditioneel weinig zelfstandigen werken, zijn er afgelopen jaren een flink aantal bij gekomen. Een kwart van de toename bij zorgzelfstandigen (6.000) vond plaats bij de paramedische praktijken zoals ergotherapeuten, diëtisten, mondhygiënisten, fysiotherapeuten en verloskundigen.

Meer informatie op: www.telegraaf.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoogma Webdesign Beerta
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Trimsalon High Five Oude Pekela
Vikingreizen Bad Nieuweschans
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp