Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Subsidie voor investeren in zonnecollectoren/-boilers

Subsidie voor investeren in zonnecollectoren/-boilers

Zonneboilers en zonnecollectoren zijn hot, ook in fiscaal opzicht. Wat als u hierin zakelijk of privé wilt investeren, wat is dan fiscaal gezien de zonzijde hiervan?

De zon als energiebron
Zonneboilers zijn zonnecollectoren die met zonlicht water verwarmen en een aanvullend systeem vormen op de verwarmingsketel. Een zonneboilercombi is zowel geschikt voor verwarming van kraanwater als voor ruimteverwarming.

Stimulering duurzame energie (SDE+)
Als u als ondernemer o.a. investeert in zonnecollectoren dan kunt u onder bepaalde voorwaarde subsidie ontvangen voor de opgewekte energie. De installatie dient uitsluitend gebruik te maken van ‘afgedekte’ collectoren, met een totaal thermisch vermogen van ≥140 kW. Voor de berekening van het vermogen geldt dat 1 m2 apertuuroppervlak (het effectief oppervlak) zonnecollector een thermisch vermogen heeft van 0,7 kW. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerde energie.

Particuliere aanschaf
De ISDE is een regeling die onder bepaalde voorwaarden zowel particulieren als zakelijke gebruikers tegemoetkomt in de aanschaf van kleine apparaten die duurzame energie produceren. Ook zonneboilers komen voor ISDE-subsidie in aanmerking.

Hoogte subsidie
De hoogte van de subsidie hangt af van het apparaat en de energieprestatie. Let wel op: voor 2017 is er een budget van € 70 miljoen beschikbaar. De regeling is geopend tot het budget is opgesoupeerd.

Zakelijk
Zakelijk komt de investering in aanmerking voor de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) en, als de investering op de Energielijst 2017 staat, ook voor de Energie-investeringsaftrek (EIA). De KIA levert maximaal 28% aan extra aftrek op, de EIA 55%. Let op: als u voor een investering gebruik maakt van de ISDE, kunt u voor diezelfde investering geen gebruik meer maken van de EIA.

Aanvraag subsidie? Raadpleeg de subsidiewijzer van het Klimaatplein ( http://www.klimaatplein.com/subsidiewijzer-energiebesparing-en-duurzame-opwekking-voor-ondernemers ).

Komt u er niet uit of wilt u dat wij met u meedenken? Neem dan contact op met Johan Kroon Administratie via 0597-792002 of via info@johankroonadministratie.nl.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
SolutionOnline Winschoten
Lekker Thais Assen
Kamperman Grondwerk Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur