Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Subsidie voor vervuilende bestelauto's

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Milieu komt ondernemers met vervuilende bestelwagens financieel tegemoet. Het gaat om ondernemers in gemeenten rond steden met milieuzones.

Ondernemers met vervuilende cq verouderde bestelwagens krijgen nu subsidie voor de aanschaf van een schonere wagen om die milieuzones in te rijden, zo maakte Mansveld maandag bekend in Rotterdam. Ondernemers in die randgemeenten kunnen afhankelijk van hoe schoon de nieuwe bestelauto is, aanspraak maken op een bedrag dat ligt tussen 500 en 2200 euro. In totaal is er 4 miljoen euro beschikbaar.

Zo moeten de steden met een milieuzone voor vervuilende bestelwagens steeds schoner worden. Niet alleen de verouderde bestelwagens binnen de eigen gemeentegrens worden dan geweerd, maar ook de auto’s direct daarbuiten.

De gemeente Rotterdam krijgt van Mansveld 1,3 miljoen euro om schonere bussen aan te schaffen. Het gaat om meer hybride bussen en bussen die op waterstof rijden. 'De hybride bussen rijden al. Een proef met waterstofbussen begint volgend jaar en duurt drie jaar. Deze bussen gaan tanken bij het pas geopende waterstoftankstation in Rhoon. Als de proef goed verloopt, gaan er meer bussen op waterstof in de regio Rotterdam-Rijnmond rijden. Ze zijn nu nog te duur om op grote schaal in te kopen’, aldus het ministerie.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Master Bekleding Zuidbroek
TTAB Winschoten
Open Venster Beerta
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp