Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Te laat met het betalen van uw btw? Blijf binnen de coulancetermijn!

Te laat met het betalen van uw btw? Blijf binnen de coulancetermijn!

Het kan gebeuren dat u een keer te laat bent of dat de bank niet snel genoeg uw btw overmaakt. Is dat meteen een ramp? Waar moet u op letten?

Termijn
Zoals u weet, is het belangrijk dat u de verschuldigde btw van uw aangifte tijdig betaalt. Zo geldt voor de maand- en kwartaalaangiftes dat het verschuldigde btw-bedrag uiterlijk de laatste dag van de maand na afloop van het aangiftetijdvak op de bankrekening van de Belastingdienst moet staan. Maar wat als het bedrag daarna pas bij de Belastingdienst binnenkomt? Krijgt u dan gelijk een boete?

Coulance
Komt uw betaling later dan de uiterste betaaldatum (lees: ontvangstdatum) binnen bij de Belastingdienst, dan krijgt u niet gelijk een boete. Als u maar binnen de zogenaamde ‘coulancetermijn’ (binnen zeven dagen na die uiterste datum) blijft.

Als u binnen de coulancetermijn betaalt en u heeft de vorige btw-aangifte op tijd en volledig betaald, dan krijgt u geen boete. U ontvangt wel een verzuimmededeling.

Boete
Wanneer krijgt u wel een boete? U krijgt een boete als u:

- niet of te weinig betaalt;
- na de coulancetermijn betaalt;
- binnen de coulancetermijn heeft betaald, maar u de vorige aangifte te laat, niet of niet volledig heeft betaald;
- een gedeelte binnen de coulancetermijn en een gedeelte buiten de coulancetermijn heeft betaald. In dit geval krijgt u een boete over het volledige bedrag. Dus ook over het gedeelte dat u binnen de coulancetermijn heeft betaald.

De betaalverzuimboete bedraagt 3% van het te laat of niet-betaalde bedrag met een minimum van € 50,- en een maximum van € 5.278,-.

Oneens
Heeft u een boete ontvangen en bent u van mening dat deze onterecht is? Dan kunt u via het formulier ‘Bezwaar omzetbelasting’ bezwaar aantekenen. Dit formulier vindt u op het beveiligde gedeelte van de Belastingdienst: ‘Inloggen’ - ‘Voor ondernemers’ - ‘Overige formulieren’.

Wilt u hier meer over weten of kunt u hulp gebruiken bij het voeren van uw bedrijfsadministratie? Neem dan contact op met Johan Kroon Administratie via 0597-792002 of via info@johankroonadministratie.nl.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Zwaarden.com Stadskanaal
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Open Venster Beerta
Rijschool Carl Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur