Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Scheemda
TelefoonTel. 0597-792002

Wij wensen u

een prettige zomervakantie!

navigatie

Menu

Technisch dienstverlener Imtech failliet

Technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Het bedrijf uit Gouda maakte dat vandaag bekend. Volgens Imtech worden de onderdelen Marine en Nordic buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies.

De twee onderdelen zijn onmiddellijk na het faillissement verkocht, zo laten de curatoren weten. Daardoor moeten 7.300 van de ruim 22.000 banen behouden blijven, waarvan ongeveer 1.300 in Nederland. Imtech Nordic zal voor nu onderdeel blijven van een nieuw opgerichte besloten vennootschap. Imtech Marine wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaren Pon Holdings en Parcom Capital, die eerder deze week hun interesse al lieten blijken.

Door de verkoop is er weer werkkapitaal beschikbaar voor de twee divisies, zodat die kunnen blijven draaien. De curatoren proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech Belgiƫ en Imtech UK / Ierland te verkopen.

Voor de Nederlandse onderdelen van het bedrijf hebben zich inmiddels al diverse partijen gemeld, zo laten zij weten. Namen worden door hen niet genoemd. Maar eerder op de dag liet het Helmondse installatiebedrijf Kuijpers weten interesse te hebben in specifieke onderdelen van Imtech.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Schoonheidsstudio Shine Scheemda
Havenbeheer Oldambt Winschoten
Hotel-Restaurant Victoria Winschoten
Lekker Thais Assen
B&B De Pastorie Termunten Termunten
SecuSoft Security Software Beerta


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Bart Frans (Transparant Accountancy) Accountant
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur