Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Technisch dienstverlener Imtech failliet

Technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard door de rechtbank van Rotterdam. Het bedrijf uit Gouda maakte dat vandaag bekend. Volgens Imtech worden de onderdelen Marine en Nordic buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies.

De twee onderdelen zijn onmiddellijk na het faillissement verkocht, zo laten de curatoren weten. Daardoor moeten 7.300 van de ruim 22.000 banen behouden blijven, waarvan ongeveer 1.300 in Nederland. Imtech Nordic zal voor nu onderdeel blijven van een nieuw opgerichte besloten vennootschap. Imtech Marine wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaren Pon Holdings en Parcom Capital, die eerder deze week hun interesse al lieten blijken.

Door de verkoop is er weer werkkapitaal beschikbaar voor de twee divisies, zodat die kunnen blijven draaien. De curatoren proberen ook de onderdelen Traffic & Infra, Imtech Spanje, Imtech België en Imtech UK / Ierland te verkopen.

Voor de Nederlandse onderdelen van het bedrijf hebben zich inmiddels al diverse partijen gemeld, zo laten zij weten. Namen worden door hen niet genoemd. Maar eerder op de dag liet het Helmondse installatiebedrijf Kuijpers weten interesse te hebben in specifieke onderdelen van Imtech.

Meer informatie op: nos.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
H.C. Woonwinkel Winschoten
Husse Groningen Noordbroek
Open Venster Beerta
Trimsalon High Five Oude Pekela
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp