Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Tijd voor een andere auto?

Tijd voor een andere auto?

Het is nog niet helemaal zeker wat precies gaat veranderen, maar Johan Kroon Administratie wil u alvast een tipje van de sluier oplichten.

Het ministerie wil bestaande leasecontracten eerbiedigen. Dat betekent dat de eerste 60 maanden de bijtellingsnormen onveranderd blijven. Daardoor zal de auto van de zaak – eigendom of lease – dus niet direct duurder worden.

Een grote verandering is dat een nieuwe hybride vanaf 2017 fiscaal flink veel duurder wordt. De fiscale bijtelling stijgt en de korting op of vrijstelling van de motorrijtuigen- en aanschafbelasting vervalt. Ook oude dieselauto’s met veel uitstoot zullen vanaf 2017 duurder worden.

U kunt zich daarom bij grote reparaties afvragen of het nog wel verstandig is om te investeren in uw auto. Misschien is het fiscaal aantrekkelijker om in goedkoper model te rijden. Als u nu of in 2016 namelijk een nieuwer, zuiniger en fiscaal goedkoper model kiest, geldt voor die auto ook in 2017 een lagere bijtelling.

Liever wachten tot 2017? Fiscaal aantrekkelijk is dan alleen de volledig elektrische auto met een cataloguswaarde van maximaal € 50.000.

Vragen? Bel 0597- 792 002 en maak een afspraak.

Zie ook de voorgaande Tips & Trucs.

Deze bedrijven gingen u voor

Master Bekleding Zuidbroek
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Café De Jacht Oostwold
RaNed Westerlee
Husse Groningen Noordbroek
Altijddebestewijn.nl Beerta


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp