Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

TIP van de maand: sparen voor omzetbelasting

Elk kwartaal dient u als ondernemer een BTW-aangifte te doen. Sommige bedrijven krijgen geld terug, maar er zijn ook genoeg bedrijven die omzetbelasting moeten betalen aan de Belastingdienst. Dit is altijd het verschil tussen de in- en verkoop van uw bedrijf.

Om te voorkomen dat u ineens voor een verrassing komt te staan is het verstandig periodiek geld opzij te zetten om zo te voorkomen dat uw bedrijf de omzetbelasting niet kan betalen. Zorg er daarom voor dat u, naast uw gewone rekening, ook een zakelijke spaarrekening heeft waar u op periodieke momenten geld op kunt storten.

Diverse systemen zijn denkbaar om dit op een gebruiksvriendelijke manier te realiseren. U kunt bijvoorbeeld maandelijks de BTW van de uitgaande facturen optellen en dit bedrag dan op de spaarrekening storten. Bij hoge omzetten en veel facturen is het aan te raden dit wekelijks te doen, maar over het algemeen volstaat maandelijks.

Door dit te doen bent u altijd zeker dat u de omzetbelasting die eens per kwartaal moet worden betaald kunt voldoen aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u verassingen. Mochten er dusdanig veel kosten geweest zijn waardoor het geld op de spaarrekening (veel) hoger is dan het bedrag wat u aan omzetbelasting moet betalen dan is dit mooi meegenomen.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Havenbeheer Oldambt Winschoten
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
XLXDesignz Winschoten
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Kamperman Grondwerk Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur