Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

TIP: In één keer uw voorlopige aanslag betalen kan aantrekkelijk zijn!

In de maand januari hebben de meeste belastingplichtigen de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2015 ontvangen. Moet u betalen? Dan mag u dit in termijnen doen.

Mocht u de voorlopige aanslag in één keer kunnen en willen betalen dan krijgt u betalingskorting van de Belastingdienst. Deze betalingskorting kan gezien de huidige lage rentestand een uiterst aantrekkelijke optie zijn. Heeft u een voorlopige aanslag ontvangen dan is het belangrijk dat u controleert of het bedrag correct is vastgesteld. Voor ondernemers is het belangrijk de voorlopige aanslag te baseren op de winstverwachting voor dit jaar.

Op dit moment is het rentepercentage die u krijgt op uw spaarrekening in de meeste gevallen vele malen langer dan de belastingkorting die u via de Belastingdienst kan krijgen. Dit levert u dus voordeel op en dus kan het aantrekkelijk zijn om gebruik te maken van de betalingskorting. Zorg er dan wel voor dat u het bedrag van de voorlopige aanslag minus de betalingskorting in één keer betaalt aan de Belastingdienst en wel vóór de uiterste betaaldatum van de eerste betalingstermijn. Dit is dus vóór 28 februari 2015. Bent u te laat, dan vervalt het recht op de betalingskorting.

Betaalt u de voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2015 in termijnen dan moet de eerste termijn op 28 februari 2015 op de rekening van de Belastingdienst staan. De volgende termijnen steeds uiterlijk een maand later.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Alrawi Rijschool Heiligerlee
Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Hoogma Webdesign Beerta
Trimsalon High Five Oude Pekela
SolutionOnline Scheemda
RaNed Westerlee


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp