Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

TIP: sparen voor omzetbelasting

Elk kwartaal dient u als ondernemer een BTW-aangifte te doen. Sommige bedrijven krijgen geld terug, maar er zijn ook genoeg bedrijven die omzetbelasting moeten betalen aan de Belastingdienst. Dit is altijd het verschil tussen de in- en verkoop van uw bedrijf.

Om te voorkomen dat u ineens voor een verrassing komt te staan is het verstandig periodiek geld opzij te zetten om zo te voorkomen dat uw bedrijf de omzetbelasting niet kan betalen. Zorg er daarom voor dat u, naast uw gewone rekening, ook een zakelijke spaarrekening heeft waar u op periodieke momenten geld op kunt storten.

Diverse systemen zijn denkbaar om dit op een gebruiksvriendelijke manier te realiseren. U kunt bijvoorbeeld maandelijks de BTW van de uitgaande facturen optellen en dit bedrag dan op de spaarrekening storten. Bij hoge omzetten en veel facturen is het aan te raden dit wekelijks te doen, maar over het algemeen volstaat maandelijks.

Door dit te doen bent u altijd zeker dat u de omzetbelasting die eens per kwartaal moet worden betaald kunt voldoen aan de Belastingdienst. Zo voorkomt u verassingen. Mochten er dusdanig veel kosten geweest zijn waardoor het geld op de spaarrekening (veel) hoger is dan het bedrag wat u aan omzetbelasting moet betalen dan is dit mooi meegenomen.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Café De Jacht Oostwold
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Zwaarden.com Sellingen
Open Venster Beerta
Trimsalon High Five Oude Pekela
De Steakerij Bellingwolde


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp