Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

TVL, TOZO, NOW en TONK stoppen per 1 oktober

TVL, TOZO, NOW en TONK stoppen per 1 oktober

De steunmaatregelingen NOW, TVL, TOZO en TONK stoppen per 1 oktober, zo heeft het demissionaire kabinet bekendgemaakt. Ook diverse andere fiscale maatregelen komen per genoemde datum te vervallen.

Volgens de overheid draait de economie na de lockdowns weer volop en is de werkloosheid op dit moment laag. Doorgaan met de steun zou volgens hen het economische herstel in de weg zitten. Een aantal specifieke ondersteunende maatregelen, net als de aanvullende maatregelen, blijft echter wel van kracht in het vierde kwartaal. De aanvullende maatregelen zijn voornamelijk gericht op omscholing. Het kabinet is bezig met een regeling voor de nachthoreca die naar verwachting ook na 1 oktober 2021 nog verplicht gesloten is.

Een ondernemer kan nog wel leningen aanvragen bij kredietverleners als onder andere Qredits. Die regeling blijft nog het hele jaar van kracht voor bedrijven die nog in de problemen komen. Ook het Garantiefonds Evenementen, speciaal voor evenementen die al gepland waren en uiteindelijk niet kunnen plaatsvinden, loopt door in het vierde kwartaal.

Het is nog mogelijk om overheidssteun aan te vragen tot 30 september. Ga naar de website van uw gemeente of bezoek de site van Rijksoverheid of de Belastingdienst.

Photo by Przemek Rot from FreeImages

Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

De Steakerij Bellingwolde
Husse Groningen Noordbroek
Alrawi Rijschool Heiligerlee
TTAB Winschoten
Rijschool Carl Scheemda
Rianne Schaper Fotografie Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp