Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Tweede Kamer staat achter startup-plan VVD

Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer heeft zich achter de VVD-plannen geschaard die een beter startupklimaat moet creëren. Met deze nieuwe maatregelen moet het aantrekkelijker worden voor ondernemers om een onderneming op te starten.

Onlangs presenteerde de VVD de agenda StartupNL. Deze bevat ruim veertig maatregelen die het voor startups makkelijker moet maken om in Nederland te starten, groeien én bloeien. Naast een ruime meerderheid van de Tweede Kamer hebben ook minister Kamp, studenten en ondernemers positief gereageerd op de plannen van de VVD.

Vorige week werd er een debat gehouden over de begroting van Economische Zaken. Tijdens dit debat erkende minister Kamp het belang van startups voor de Nederlandse economie en hun belangrijke bijdrage aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Volgens VVD-Kamerlid Anne-Wil Lucas is het zelfs de verborgen kracht achter onze economie. 'Het zijn innovatieve, startende ondernemingen als Spotify en Zalando of het Nederlandse WeTransfer en Booking.com. Startups die in een mum van tijd kunnen uitgroeien tot grote ondernemingen met een wereldwijde afzetmarkt. Deze starters dagen de gevestigde orde uit om te blijven innoveren', aldus Lucas volgens Brisk Magazine.

In landen als Frankrijk, Canada en het Verenigd Koninkrijk hebben ze al een uitstekend klimaat ontworpen voor startups. Nederland liep in dat opzicht een beetje achter. 'Tal van regelingen zijn niet toegespitst op de specifieke situatie van deze jonge, ambitieuze bedrijven. We hebben dus niet 43 nieuwe regels bedacht, maar juist gekeken hoe we bestaande barrieres kunnen wegnemen om te voorkomen dat deze bedrijven vroegtijdig het nest verlaten of niet van de grond komen', aldus Lucas.

Meer informatie op: startupnl.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Haarsalon & kleding boetiek Marjolein Hoogezand
Patty’s Fashion & Shoes Sappemeer
Rijschool Carl Scheemda
De Leo Media Beerta
TTAB Winschoten


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp