Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Uitbreiding coronasteun ondernemers

Het demissionaire kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt. Dit kan grote gevolgen hebben voor u als ondernemer. Daarom breidt het kabinet het steunpakket uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en wordt de Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd. In dit bericht leest u er meer over.

Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.

Tijdelijke Noodmaatregelen Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Indien u tenminste 20% omzetverlies heeft, dan kunt u voor de maanden november en december 2021 NOW 5 aanvragen. Zo kunt u personeel doorbetalen en medewerkers behouden. De NOW 5 vergoedt - net als de eerdere regelingen - ook salarissen van medewerkers met een flexibel contract.

De NOW 5 kent grotendeels dezelfde voorwaarden als NOW 4. Het vergoedingstarief is opnieuw 85%. De referentiemaand voor de loonsom is september 2021. Het streven is dat u voor uw klanten nog in december 2021 een subsidieaanvraag kunt doen. Startende ondernemers die uiterlijk 30 september 2021 zijn begonnen, kunnen een voorschot aanvragen voor de NOW 5-subsidie.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
Voor het 4e kwartaal van dit jaar verhoogt het demissionair kabinet het subsidietarief van de TVL van 85% naar 100%. U kunt gebruikmaken van TVL als u meer dan 30% omzetverlies heeft geleden ten opzichte van het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020. Ook is de Europese staatssteungrens voor bedrijven in de visserij, land- en tuinbouw verhoogd. De nieuwe staatssteungrens geldt vanaf TVL Q4 2021.

Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Master Bekleding Zuidbroek
H.C. Woonwinkel Winschoten
Oostgrunn.nl Beerta
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
Trimsalon High Five Oude Pekela
Kamperman Grondwerk Zuidbroek


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp