Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Uitbreiding coronasteun ondernemers

Het demissionaire kabinet heeft de coronamaatregelen verder aangescherpt. Dit kan grote gevolgen hebben voor u als ondernemer. Daarom breidt het kabinet het steunpakket uit. Zo keert de loonsubsidie NOW terug en wordt de Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd. In dit bericht leest u er meer over.

Deze uitbreiding van het steunpakket komt bovenop de coronasteun die het kabinet op 16 november 2021 aankondigde.

Tijdelijke Noodmaatregelen Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)
Indien u tenminste 20% omzetverlies heeft, dan kunt u voor de maanden november en december 2021 NOW 5 aanvragen. Zo kunt u personeel doorbetalen en medewerkers behouden. De NOW 5 vergoedt - net als de eerdere regelingen - ook salarissen van medewerkers met een flexibel contract.

De NOW 5 kent grotendeels dezelfde voorwaarden als NOW 4. Het vergoedingstarief is opnieuw 85%. De referentiemaand voor de loonsom is september 2021. Het streven is dat u voor uw klanten nog in december 2021 een subsidieaanvraag kunt doen. Startende ondernemers die uiterlijk 30 september 2021 zijn begonnen, kunnen een voorschot aanvragen voor de NOW 5-subsidie.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)
Voor het 4e kwartaal van dit jaar verhoogt het demissionair kabinet het subsidietarief van de TVL van 85% naar 100%. U kunt gebruikmaken van TVL als u meer dan 30% omzetverlies heeft geleden ten opzichte van het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020. Ook is de Europese staatssteungrens voor bedrijven in de visserij, land- en tuinbouw verhoogd. De nieuwe staatssteungrens geldt vanaf TVL Q4 2021.

Meer informatie op: www.rijksoverheid.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Trimsalon High Five Oude Pekela
MK Developers Scheemda
AnyTyme De Pleiaden Hoogezand
Rianne Schaper Fotografie Scheemda
TTAB Winschoten
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp