Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Uitstel van betaling TSN brengt 11.000 banen in gevaar

TSN Thuiszorg heeft uitstel van betaling aangevraagd voor het onderdeel 'Hulp bij het Huishouden'.
Dit meldt algemeen directeur Zion Jongstra vrijdag bij een persconferentie. De surseance geldt voor de andere onderdelen van TSN, die op dit moment de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland is.

Directe aanleiding is het oordeel van de rechtbank dat TSN de uurlonen niet mag verlagen met 20 tot 30 procent. Zonder een loonverlaging moet TSN geld toeleggen op de activiteiten. De prijzen in de sector staan onder druk en volgens directeur Jongstra zijn de vastgestelde uurtarieven ook te laag. 'Gemeenten voeren bezuinigingen door met de kaasschaafmethode', aldus Jongstra volgens NU.

Met de uitstel van betaling, dat vaak leidt tot een faillissement, komen ruim 11.000 banen in gevaar. Het bedrijf heeft ook nog duizenden tijdelijke krachten in dienst. FNV-bestuurder Gijs van Dijk wil dat er snel duidelijkheid komt voor medewerkers en cliënten van TSN. 'Hun werk en dagelijkse zorg moet gewoon doorgaan, dat is prioriteit nummer één. Wij zullen er alles aan doen om deze zorg en werkgelegenheid te redden.'

De FNV geeft de bezuinigingen de schuld van de problemen bij TSN. 'Het kabinet schrapte zo’n 40 procent van het budget en maakt gemeenten verantwoordelijk voor deze zorg. Die korten vaak nog meer, besteden veel te laag aan of schaffen de thuiszorg deels af', aldus de vakbond.

Meer informatie op: www.nu.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Master Bekleding Zuidbroek
Kamperman Grondwerk Zuidbroek
De Leo Media Beerta
Zwaarden.com Sellingen
Rijschool Carl Scheemda
Rianne Schaper Fotografie Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp