Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

VAR maakt plaats voor model opdrachtovereenkomsten

Op vrijdag 3 juli is het wetsvoorstel Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties definitief aangenomen. Hierdoor verdwijnt de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) definitief en zullen daarvoor in de plaats model opdrachtovereenkomsten komen, waarbij zowel opdrachtgever als opdrachtnemer in moeten stemmen met de inhoud van de overeenkomsten.

Daardoor zijn ze ook beide aansprakelijk te stellen als de Belastingdienst bij controle toch een loondienstverband constateert. De bedoeling is dat de Belastingdienst vooraf meerdere modelcontracten alvast keurt om loondienstverbanden uit te sluiten. Dit gaat natuurlijk alleen op als er ook volgens de gestelde regels in de model opdrachtovereenkomsten gewerkt wordt.

Een en ander moet nog verder worden uitgewerkt. Wie kan de model opdrachtovereenkomsten straks gaan aanbieden aan de Belastingdienst ter controle? En hoe lang duurt het voor de model opdrachtovereenkomsten weer nagekeken en goedgekeurd terugkomen van de Belastingdienst? Er zijn nog enkele vragen te beantwoorden, maar voorlopig lijken de model opdrachtovereenkomsten een verademing ten opzichte van de Verklaring Arbeidsrelatie.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
MK Developers Scheemda
Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
SolutionOnline Scheemda
RaNed Westerlee
Zwaarden.com Sellingen


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp