Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Veel MKB'ers positief over 2015

Ruim een derde van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) verwacht dat de financiële situatie volgend jaar verbetert, zo bleek uit de investeringsbarometer die het economisch bureau van de ING publiceerde.

Volgens ING-econoom Max Erich profiteert het MKB onder meer van het toegenomen consumentenvertrouwen. 'We hebben jarenlang te maken gehad met een daling van de koopkracht, maar sinds kort zien we weer een positieve stijging. Zo trekt de huizenmarkt eindelijk weer aan. Consumenten krijgen daardoor weer vertrouwen in onze economie en gaan meer besteden'. Erich merkt verder op dat ook de aantrekkende wereldeconomie een belangrijke rol speelt. 'Vooral exporterende bedrijven zijn afhankelijk van de internationale ontwikkelingen'.

Uit de barometer blijkt dat bijna 35% van de ondervraagde ondernemers komend jaar een hogere omzet verwacht. Slechts 18% verwacht een omzetdaling, terwijl 44% denkt dat zijn omzet gelijk zal blijven.Ondanks de positieve vooruitzichten blijven veel ondernemers voorzichtig als het gaat om investeringen. Volgens ING zijn vooral kleinere bedrijven terughoudend.

'De financiële buffers zijn tijdens de economische crisis volledig uitgeput. Zij moeten even op adem komen en weer vlees op de botten krijgen voordat ze weer gaan investeren', aldus Erich.

Bron: De Telegraaf

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Oostgrunn.nl Beerta
Attractieverhuur Wagenborgen Wagenborgen
Trimsalon High Five Oude Pekela
Open Venster Beerta
Rianne Schaper Fotografie Scheemda


Onze partners

Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Contact via Whatsapp