Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

navigatie

Menu

Veel ZZP'ers zien collectief pensioenfonds zitten

Uit een onderzoek van pensioenuitvoerder APG blijkt dat drie op de vijf ZZP'ers zullen deelnemen aan de eerste collectieve pensioenregeling voor zelfstandigen. Vanaf volgend jaar zal er een pensioenfonds speciaal voor ZZP'ers worden opgezet.

Deze nieuwe pensioenfonds zal door Loyalis, een onderdeel van APG, worden uitgevoerd. Belangrijk kenmerk van deze pensioenregeling is vrijwilligheid. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel ze periodiek inleggen. Dit mag ook flexibel, gezien de wisselende inkomsten van ZZP'ers. Op deze manier kunnen zelfstandigen dus toch op een goede en verantwoorde manier sparen voor hun eigen pensioen zonder al te veel hoge kosten en verplichtingen.

Van de geïnteresseerde zelfstandigen wil tweederde jaarlijks een ander bedrag storten, afhankelijk van hun omzet. Toch wil 12 procent jaarlijks een vast bedrag naar keuze overmaken. Uit het onderzoek van APG blijkt verder dat de ondervraagden die denken deel te nemen verwachten jaarlijks gemiddeld zo'n 4.200 euro in te leggen. Ruim een kwart voorspelt meer opzij te zetten.

De zelfstandigen willen met de nieuwe regeling een jaarlijks pensioeninkomen van gemiddeld 31.000 euro opbouwen. Ook willen ze via een andere pensioenmogelijkheid wat geld bij elkaar sparen. In totaal hopen ze dan op een gemiddelde 42.000 euro per jaar uit te komen.

Meer informatie op: www.nuzakelijk.nl

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Welkom op de website van Johan Kroon Administratie!

Op deze pagina verschijnen regelmatig diverse nieuwsitems die wellicht voor u van belang kunnen zijn. Houd de website dus in de gaten!

Wilt u meer informatie of bent u nieuwsgierig
naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact opnemen

Deze bedrijven gingen u voor

Gereedschapknaller.nl Bellingwolde
Secusoft, dé software voor beveiligers Beerta
Kamperman Grondwerk Scheemda
Stal Hygiene Smit Nieuw-Scheemda
Oostgrunn.nl Beerta
Havenbeheer Oldambt Winschoten


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert