Tel. 0597-792002
Johan Kroon Administratie Winschoten
TelefoonTel. 0597-792002

Helder zicht

op uw administratie

Verlenging bijzonder uitstel van betaling corona

Door de coronacrisis blijven vele ondernemers betalingsproblemen houden. Is dit voor u ook het geval? Tot 1 oktober 2021 kun je bijzonder uitstel van betaling of verlening van het uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Met ingang van genoemde datum moet je weer voldoen aan alle nieuwe fiscale betalingsverplichtingen. Heb je op basis van de oude regeling al verlening van eerder uitstel gekregen? Dan loopt het uitstel automatisch door tot 1 oktober 2021.

De belastingschuld die tot nu toe is opgebouwd hoeft niet meteen na 1 oktober 2021 te worden afgelost. Uiterlijk 1 oktober 2022 mag je met de aflossingsplicht beginnen. De aflossingstermijn is verlengd naar maximaal 60 maanden. Als voorwaarde voor deze ruime regeling geldt wel dat je met ingang van 1 oktober 2021 aan alle nieuwe betalingsverplichting voldoen. Van kwijtschelding van de ontstane betalingsproblemen wegens corona is geen sprake.

Mocht u eerder een aanvraag voor drie maanden uitstel hebben gedaan en deze nooit heeft verlengd dan is het aan te raden om voor 1 oktober 2021 verlening van het uitstel aan te vragen. Anders komt u niet in de algehele betalingsregeling terecht en krijgt u geen 60 maanden uitstel.

De invorderingsrente gaat de komende jaren echter wel omhoog. Deze was fors verlaagd naar 0,01% en zal per 1 januari 2022 worden verhoogd naar 1%. Per 1 juli 2022 is deze 2%, per 1 januari 2023 3% en vanaf 1 januari 2024 4%. Indien je de nu ontstane belastingverplichtingen eerder kunt aflossen dan is het aan te raden deze sneller te voldoen zodat je hierop invorderingsrente bespaart.

Zie ook de voorgaande nieuwsberichten.

Deze bedrijven gingen u voor

Hoefsmederij Tyrell Evora Scheemda
H.C. Woonwinkel Winschoten
Hoogma Webdesign Beerta
RaNed Westerlee
Trimsalon High Five Oude Pekela
Rianne Schaper Fotografie Scheemda


Onze partners

Gertie Wieringa (Salariskantoor Wieringa) Ervaren en kundige salarisadministrateur
Pieter Boneschansker (Boneschansker Belastingen en Administraties) Fiscaal expert
Contact via Whatsapp